Review on the 2017 edition of Sibiu Quality Days

Sibiu Quality Days 2017 

Vizita companiei SC Compa SA a marcat deschiderea celei de-a opta ediții a conferinței Sibiu Quality Days. Ioan Deac, manager general al Compa SA, a ținut un discurs de bun-venit participanților și a prezentat câteva date despre compania sibiană. Cu impresiile practice, cum se trăiește managementul calității într-o companie cu capital privat românesc, cei 54 de participanți au demarat în programul de 2 zile, cu workshop-uri de specialitate.

„Changes are opportunities. How do I use them continuatively? Acesta a fost motto-ul Sibiu Quality Days, care s-a desfășurat în data de 16 și 17 noiembrie 2017, la Sibiu. Evenimentul reprezintă de departe cea mai mare întrunire a experților din domeniul calitătii din România, fiind deja recunoscut in industrie, ca unul de anvergură.

Participanții acestui eveniment provin din toate departamentele: calitate, producție, logistică, achiziții și HR din industria automotive si nu numai. Cea mai mare parte a participanților, un număr de 26, a venit de la companii din industria automotive din județul Sibiu dar și din alte părți ale țării precum Arad, Argeș, Bihor, Brașov, București, Cluj, Mureș, Satu Mare și Cluj.

„Eu personal sunt încântat să văd cum crește interesul pentru tema „calitate”, mărturisește Werner Seeger, organizatorul conferinței.
„Conferința reprezintă o platformă națională benefică schimbului de cunoștințe, iar experți din toată țara folosesc aceste două zile pentru un schimb de experienta favorabil, pentru a se pune la curent cu ultimele dezvoltări din branșă.” 

Mulți dintre participanți lucrează pentru companii din industria automotive, așa cum arată o scurtă privire pe lista de înregistrare, unde găsim companii de renume internațional, precum CIS Automotive Cable, Hirschmann Automotive, Coficab Eastern Europe, Marquardt Schaltsysteme SCS, Kromberg Schubert, Kuka sau ODU Manufacturing, dar și firmele cu capital autohton, ca Electroprecizia Automotive, Compa sau Elba SA.
În față cererii mari din partea participanților, organizatorii au oferit pentru prima oară cinci workshop-uri, care au fost conduse de experți reputați din industria auto. Moderatorii conferinței din acest an au fost Robert Jugan-Elias de la Jemacon Q-Engineering, Adrian Iovanescu, Quality Manager, Alexandra Petculescu de la Marquardt Schaltsysteme S.C.S., Roland Joldis de la INTEVA PRODUCTS Salonta SRL precum și Werner Seeger în funcția de consultant privind organizarea personală. Cei cinci experți au discutat teme de o importanță majoră,cum ar fi: leadership, experiențe practice cu IATF 16949, managementul instrumentelor de calitate, gestionarea schimbărilor în procesul de producție și auditul proceselor conform VDA 6.3. În plus, conferința a avut în program si un discurs de specialitate, extrem de apreciat, susținut de Andrei Văcaru care a vorbit despre limbajul din corporații, punctând pe ambiguitatea comunicării și subestimarea problemelor. 

„Calitatea rămâne un subiect din ce în ce mai important chiar dacă ne gândim la provocările care afectează toate domeniile industriei”. Cu aceste cuvinte a încheiat Werner Seeger conferința din acest an. Data celei de-a 9-a ediții Sibiu Quality Days 2018, este deja stabiliă – 6- 7 Decembrie 2018. 

Referenţii conferinței:

  • Werner Seeger, Organization and Personal Developer, Senior Consultant WSQR SRL
  • Robert Jugan-Elias, Economist, Jemacon Q-Engineering
  • Adrian Iovanescu,  Quality Manager
  • Alexandra Petculescu, Operations Director, Marquardt Schaltsysteme S.C.S.
  • Roland Joldis, Supplier Quality manager, Inteva Products Salonta SRL

Discurs  de specialitate: 

De ce limbajul din corporații nu “face sens”: despre ambiguitatea comunicării și subestimarea problemelor
Andrei Văcaru, Trainer, Senior Partner la Human Performance Development Intl.

Workshop-uri

Workshop I
Schimbările au nevoie de leadership. Ce este important pentru mine pentru a avea succes?

Workshop II
1 an de IATF 16949:2016 – Experiențe practice 

Workshop III
Managementul instrumentelor de calitate și metode de abordare – Rezultatele de mâine sunt reflectate de acțiunile de azi

Workshop IV
Gestionarea schimbărilor în procesul de producție. Cum devin riscurile oportunități?

Workshop V
VDA 6.3 Auditul proceselor înseamnă îmbunătățirea proceselor. Cum îl pot aplica cu succes? 

Images