Review on the 2018 edition of Sibiu Quality Days

Sibiu Quality Days by Werner Seeger, ediția 2018, s-a desfășurat la Sibiu în perioada 6-7 decembrie, sub genericul „Challenge meets development. How do you secure your quality?” Zeci de participanți din toate zonele țării s-au reunit pentru a învăța cum să asigure calitatea în dezvoltarea lor, iar după training au făcut donații caritabile.

Cea de-a 9-a ediție a Sibiu Quality Days a debutat în acest an la fabrica Polycontact Hermannstadt, un furnizor hi-tech în industria auto, care produce întrerupătoare și senzori pentru marii dezvoltatori germani de automobile: Daimler, Audi, VW, Porsche și BMW, iar gama de produse dezvoltate cuprinde întrerupătoare mecanice, senzori fără contact și soluții complexe de sistem. Compania a fost deschisă să împărtășească cele mai bune experiențe practice în procesele de fabricație, asigurarea managementului calității sau asigurarea corespunderii calității la standardele clientului.

Evenimentul a continuat cu ateliere gândite special pentru a corespunde nevoilor și problemelor practice cu care se confruntă reprezentanții mediului de afaceri. Temele sunt alese împreună cu aceștia și sunt gândite să se transforme în timpul atelierelor în exerciții practice care să genereze soluții și rezultate, spune Mădălina Constantin, Business Development Manager al Werner Seeger Qualitätsmanagement România.

„Tema din acest an, la fel ca și cele anterioare, reprezintă un mare interes, căci sunt gândite la sugestiile participanților. Ei sunt cei care se confruntă cu diverse provocări în activitatea lor, ne spun ce și-ar dori, iar noi suntem aici ca să ne pliem pe necesitățile lor. Atrăgând numeroşi experţi şi reputaţi factori de decizie din industria automotive, noi, cei de la Werner Seeger Qualitätsmanagement România, ne asigurăm că fiecare eveniment pe care îl organizăm, adaugă plus valoare cunoştinţelor dumneavoastră, oferind astfel, o platformă ideală pentru a vă pune la curent cu cele mai recente tendințe din automotive și de asemenea, pentru a putea explora viitoare oportunități de afaceri”, a menționat Mădălina Constantin.

Werner Seeger, Senior Trainer și fondator al Werner Seeger Qualitätsmanagement România:

Dezvoltăm viitorul prin cultura calității

„ Sibiu Quality Days este un eveniment unic în România, datorită modului incomparabil de organizare și de învățare interactivă. Participanții la training-uri vin nu doar să acumuleze experiență, dar și să dea la rândul lor, prin împărtășirea celor mai bune practici obținute în companiile din care vin. Work-shopurile sunt concepute în baza a cinci sectoare de activitate, iar aceasta îi ajută să învețe foarte mult unii de la alții. Cei mai mulți dintre ei sunt lideri, fie că sunt în fruntea unor departamente, sub-departamente sau conduc o fabrică.

Noi trebuie să dezvoltăm viitorul prin promovarea unei culturi a calității. Acum managerii nu mai vin să le spună angajaților ce și cum au de făcut, nu mai există acele companii restrictive, unde leaderul își impune modul de acțiune și de organizare. Dimpotrivă, companiile apreciază angajații pentru inițiativa și implicarea lor. Timp de nouă ani de când există SQD vedem o dezvoltare care pornește de la oameni concreți și care se reflectă în industria românească.”

Nouă ediții de Sibiu Quality Days

Werner Seeger Qualitätsmanagement Romania este un important furnizor de consultanță în management, audit, organizare și dezvoltare personală și oferă training în domeniul managementului calității, în special pentru companiile din industria automotive. Compania a fost înființată în anul 2001, iar din anul 2006 este partener oficial al Centrului pentru Managementul Calității al Asociației Industriei Auto din Germania (VDA QMC). Evenimentul Sibiu Quality Days are loc de nouă ani consecutiv, de fiecare dată în luna noiembrie – luna calității, celebrată la nivel mondial – iar în acest an a fost organizat în luna decembrie, pentru a celebra centenarul marii uniri.

In seara de 6 decembrie, evenimentul “În dulcele stil românesc” a avut ca scop strângerea de fonduri prin vânzarea pozelor efectuate, în vederea sustinerii din punct de vedere financiar , a unor copii din orfelinatul comunitatatii Cisnadie.

Toți, cu mic, cu mare, am dat răsunet și culoare unui eveniment caritabil pentru sprijinirea copiilor din orfelinat!

Referenţii conferinței:

  • Ioana Bodogae, WSQR Business Partner
  • Cristi Braga, WSQR Business Partner & QM Preh Romania SRL
  • Petra Cioran, Auditor Intern, Thyssenkrupp & WSQR Business Partner
  • Dana Stanciu, QM CIS Automotive SRL
  • George Barbu, Training & Organisational Development Coordinator Somarest
  • Werner Seeger, Organization and Personal Developer, Senior Consultant WSQR SRL

Discurs de specialitate: 

Industria auto -prezent si perspective

Adrian Sandu, Secretar General ACAROM

Workshop-uri

Workshop I
Shop floor management. Cum utilizez oportunitatile ?

Workshop II
IATF 16949: 2016 – Experiențe practice

Workshop III

CSR…Cerintele specifice ale clientului. Cum ne descurcam cu ele?

Workshop IV
Investiția în dezvoltarea angajaților. Care sunt indicatorii cheie pentru succes?

Workshop V
Ceea ce facem este riscant. Ceea ce nu facem, la fel. Cum pot asigura acest proces?